Notícies

10 de març: Sant Medir

todayfebrer 29, 2024 22 2

Background
share close

El Diumenge 10 de març, els carrers de Sants i la Bordeta a Barcelona es converteixen en una festa de dolços aromes i alegria desbordant.

La tradicional celebració de Sant Medir, una festa popular que engalana els barris amb la seva cercavila i la generosa distribució de milers de caramels. La Colla de la Parròquia de Sant Medir convida a tots els barcelonins i visitants a participar en aquesta antiga tradició que s’ha convertit en part integrant del patrimoni cultural de la ciutat.

Des de les 10 del matí, la cercavila prendrà vida la cercavila, acompanyada per la presència de la Banda de la Guàrdia Urbana a cavall. El recorregut, meticulosament planejat, abasta els carrers més emblemàtics dels barris de la Bordeta i Sants. La comitiva segueix una ruta que inclou carrers com Constitució, Gavà, Alpens, Guadiana, Sants, Gayarre, Gavà, Toledo, Manzanares, Andalusia, Riera de Tena, Viladecans, Corral i Mn. Amadeu Oller. Un tapís de colors, sons i aromes envolta els carrers, convidant a grans i petits a participar en aquesta festa.

A les 12 del migdia, la solemnitat de la festa es manifesta en una missa especial a la parròquia, amb l’actuació emotiva de la Coral Sant Medir i la tradicional lligada de banderes. Aquest moment representa l’essència religiosa i comunitària de la celebració, on la fe i la cultura es barregen en un sol cor.

No obstant això, l’esdeveniment no es limita a les cerimònies eclesiàstiques. A les 12 en punt, una actuació castellera captiva l’atenció del públic. Els Castellers de Sants, els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sarrià i els Castellers de Sant Cugat s’uneixen en un espectacle de força, destresa i camaraderia, construint castells humans que desafien la gravetat i desperten l’admiració dels espectadors.

Per aquells que desitgin anticipar la celebració, el dissabte 9 de març a les 20:45 hores, la Coral Sant Medir i la Coral la Floresta oferiran el concert de Sant Medir a la mateixa església. 

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%