Notícies

La Guàrdia Urbana de Barcelona promou una campanya de respecte als i les vianants

todayfebrer 29, 2024 10 2

Background
share close

Amb la creixent preocupació per la seguretat dels vianants i la reducció del nombre de víctimes en accidents de trànsit, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha posat en marxa una nova campanya de prevenció, que té com a objectiu principal reduir la sinistralitat i protegir la vida dels ciutadans durant tot el dia. A partir del dilluns, 26 de febrer, i fins diumenge, 3 de març.

La campanya, coordinada pel Servei Català de Trànsit (SCT), s’enfoca principalment en la reducció del risc d’atropellaments i en la protecció dels vianants. Això implica una atenció especial als comportaments dels conductors, incloent-hi aquells que utilitzen vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics.

Un dels aspectes clau d’aquesta iniciativa és la correcció d’infraccions que posen en perill els desplaçaments dels vianants per la ciutat. Això inclou la falta de respecte als passos de vianants, la circulació prohibida per les voreres i altres infraccions comeses en els espais designats com a prioritaris per als vianants.

Els vianants, com a col·lectiu vulnerable, són els que sovint pateixen les conseqüències més greus dels accidents de trànsit, especialment els atropellaments. L’Estratègia de Seguretat Viària 2030 té uns objectius clars: reduir en un 50% el nombre de víctimes amb lesions greus i les morts per accidents de trànsit per a l’any 2030, i aspirar a zero víctimes mortals per al 2050.

Els esforços per millorar la seguretat viària ja mostren resultats encoratjadors. Segons les dades més recents, el 2023 va experimentar una disminució del 4,8% en el nombre total de sinistres i una baixada del 3,1% en el nombre de ferits en comparació amb l’any anterior.

Aquesta nova campanya de prevenció no només reforça l’importància de la seguretat viària, sinó que també recorda a tots els ciutadans la seva responsabilitat col·lectiva per mantenir els carrers segurs i protegir la vida dels vianants. Només amb la participació i la consciència de tots es pot aspirar a un trànsit més segur i respectuós a la ciutat.

 

 

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%