Notícies

“He d’informar a la feina que demà faig vaga?”, el gran dubte del 8M

todaymarç 7, 2024 33

Background
share close

Demà, 8 de març, hi haurà una àmplia mobilització a Espanya amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Diverses organitzacions, col·lectius feministes i diversos sindicats han convocat quasi trenta manifestacions a diverses localitats espanyoles.

Aquest dia es planteja com una oportunitat per reivindicar els drets de les dones i visibilitzar les desigualtats de gènere que persisteixen a la societat. A ciutats com Barcelona i Madrid, s’han programat manifestacions que esperen reunir milers de persones. La diversitat de convocatòries reflecteix la multiplicitat de veus i enfocaments dins del moviment feminista.

Els organitzadors busquen oferir diferents espais de participació i expressió. Tot i això, la vaga és una de les formes més potents d’expressió dins aquestes mobilitzacions. Aquest any, el moviment feminista i diversos sindicats han convocat una vaga de 24 hores, plantejant una aturada laboral per fer visible el paper de les dones al mercat laboral i denunciar les bretxes salarials i d’oportunitats que encara persisteixen.

“He d’informar a l’empresa que faig vaga?”

Davant la convocatòria de vaga, és comú que els treballadors es preguntin si estan obligats a informar la seva empresa sobre la seva intenció de sumar-s’hi o no. Sobre això, des de Comissions Obreres s’aclareix que no hi ha aquesta obligació. La normativa que regula el dret a la vaga no preveu la necessitat de preavís, i fins i tot es pot decidir participar a la vaga durant la mateixa jornada laboral. A més, les empreses tampoc haurien de preguntar als seus empleats sobre la seva participació a la vaga, ja que això podria considerar-se com un intent de coacció, cosa que està prohibida per llei.

És important destacar que el dret de vaga és un dret fonamental reconegut per la Constitució espanyola, i per això totes les persones treballadores tenen el dret d’exercir-lo. Tant les dones com els homes estan cridats a unir-se a la vaga del 8 de març, en un gest de solidaritat i compromís amb la igualtat de gènere.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Similar posts

Notícies

Millores i obres d’Estiu a Sants-Montjuïc

Aquest estiu, els barris de Sants-Montjuïc experimentaran una sèrie de millores gràcies a les obres en marxa a diversos carrers i places. L'estació de Sants, la plaça d'Espanya, l'eix Sants-Creu Coberta i el carrer de la Constitució seran els punts principals d'aquestes intervencions. L'època estival és el moment escollit per […]

todayjuliol 15, 2024 4

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%