Notícies

La pujada de lloguers a Barcelona: una crida a l’acció col·lectiva

todaymarç 13, 2024 7

Background
share close

L’escalada imparable dels preus de lloguer a Barcelona ha assolit nivells alarmants en els darrers anys i ha afectat dràsticament l’estabilitat econòmica i social dels seus habitants.

En el barri de Sants, el lloguer mitjà ha experimentat un augment del 71% en una dècada. Tot i això, l’impacte es torna encara més evident en observar casos com el de La Bordeta, on els preus han escalat fins a un sorprenent 120%, passant de 580 € a 1358 € en el mateix període de temps. Aquest increment desproporcionat no només desencadena preocupacions econòmiques, sinó que també posa de manifest la creixent bretxa entre aquells que es poden permetre viure dignament a la ciutat i aquells que lluiten dia a dia per sobreviure sota el pes d’uns lloguers inassequibles.

Davant d’aquest panorama desolador, és imperatiu que la comunitat s’uneixi en un front comú per enfrontar aquesta crisi d’habitatge que amenaça de desplaçar residents de tota la vida i empobrir encara més els que ja es troben en situació de vulnerabilitat.

La Diana Virgós, llogatera de Viveni, fa una crida urgent a l’organització i l’acció col·lectiva. “Ara més que mai cal organitzar-nos amb les nostres veïnes contra els grans propietaris per exigir reduccions als lloguers”, declara. Aquest missatge ressona amb força a la comunitat, on es reconeix la urgència d’unir-se per fer front a l’especulació immobiliària desenfrenada.

La CGT Catalunya se suma a aquesta crida a l’acció col·lectiva, tot recordant la importància de la unitat de classe en la lluita per la justícia social. “Apel·lem a la unitat de classe que ha aconseguit tantes victòries i que ara farà possible la reducció dels lloguers, expressen des de l’organització.

Per la seva banda, el portaveu del Sindicat de Llogateres, l’Enric Aragonès Jové, va tancar aquesta jornada amb un missatge clar i contundent: “Tenim un pla, però necessitem totes i tots vostès: juntes i junts”.

És evident que la solució a aquesta crisi habitacional només es pot trobar en la solidaritat i l’acció col·lectiva, on la comunitat s’organitzi per exigir un canvi real a les polítiques d’habitatge que garanteixin un accés just i equitatiu a un sostre digne per a totes i tots .

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%