Història

El Pla Endreça: una inversió de 435 milions d’euros

todaymarç 19, 2024 14

Background
share close

Barcelona està a punt de veure una transformació massiva a 73 dels seus barris, gràcies al llançament del Pla de Manteniment Integral més ambiciós dels darrers 15 anys. Aquest pla, dotat amb una inversió de 435 milions d’euros, té com a objectiu no només mantenir sinó també renovar i transformar l’espai públic per augmentar-ne la qualitat i l’excel·lència.

Els districtes de la ciutat estaran a la capdavant de la gestió directa de 180 milions d’euros d’aquesta inversió massiva. Cada territori ha identificat les seves prioritats i treballarà en estreta col·laboració amb les àrees municipals per garantir que els barris estiguin en el centre d’aquesta renovació.

Amb prop de tres mil actuacions programades, el pla abasta tots els àmbits possibles, des de la renovació de tanques fins a la millora de la senyalització i l’arranjament de voreres. A més, es faran millores específiques com la creació d’àrees de joc infantil, la renovació d’instal·lacions esportives en parcs i jardins, i la millora de les xarxes de reg i de les àrees d’esbarjo per a gossos.

Una altra prioritat d’aquest pla és millorar la infraestructura urbana essencial, com el clavegueram, la xarxa d’aigua freàtica, les fonts de beure i les ornamentals, així com l’enllumenat, les escales i els ascensors públics. També s’incideix en la millora de les estructures vials i en la renovació dels semàfors per millorar la seguretat i l’accessibilitat a l’espai públic.

Una de les fites més notables d’aquest pla és la renovació del 12% dels parcs i jardins fins al 2028. Això inclou la millora de més de 200 instal·lacions com àrees de joc infantil, àrees d’esbarjo de gossos i circuits esportius. A més, es pavimentaran 620.000 metres quadrats de vies, es millorarà la senyalització horitzontal, i es renovaran milers d’ascensors, escales mecàniques, fanals i semàfors.

Als barris de Sants-Montjuïc, les prioritats s’han centrat en les necessitats locals. Això inclou projectes com la transformació del Turó de la Font de la Guatlla i la millora de l’enllumenat. Altres projectes importants inclouen l’arranjament integral de la plaça de l’Olivereta a Sants-Badal i diferents millores urbanístiques a barris com el Poble-sec, la Bordeta i Sants.

A Montjuïc, ja s’ha començat a treballar en l’estabilització i millora dels talussos, així com en la millora de la Font Florida i la Pedrera del Mussol. A més, al districte es realitzaran diverses actuacions com: la pavimentació de carrers, la construcció de nous claveguerams i millores en fonts ornamentals, incloent-hi la coneguda Font Màgica de Montjuïc.

Amb aquest pla, Barcelona es compromet a millorar significativament la vida dels seus habitants i a fer de la ciutat un lloc més habitable i sostenible per a tothom.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%