Notícies

Ombra a l’estiu a les àrees de jocs infantils

todayabril 4, 2024 6 1

Background
share close

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un projecte pioner destinat a millorar les condicions dels espais de joc infantil durant els mesos de calor. Es tracta de la instal·lació d’estructures d’ombra estacional en dues àrees de jocs infantils de cada districte, amb previsió que estiguin operatives a partir de l’estiu de 2025.

Les zones triades per a aquesta iniciativa han estat seleccionades mitjançant una diagnosi exhaustiva per detectar aquelles àrees més exposades a la radiació solar. Els districs de la ciutat que es veuran beneficiats d’aquest projecte inclouen Ciutat Vella, L’Eixample, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, i Sant Martí.

L’estructura d’ombra consisteix en un sistema de columnes metàl·liques amb teles fixades, que es muntaran específicament durant l’estiu i seran desmuntades la resta de l’any. Aquesta estratègia busca proporcionar una solució temporal i flexible per adaptar-se als canvis estacionals i a les necessitats variables dels usuaris dels espais de joc.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Barcelona té com a objectiu principal garantir el confort tèrmic dels infants i millorar la seva experiència de joc durant els mesos de més calor. Les àrees de joc infantil són considerades espais prioritaris en la adaptació de la ciutat a l’emergència climàtica, ja que permeten crear entorns més segurs i saludables per als més petits.

Una vegada superats els tràmits administratius i enllestits els processos de fabricació, es preveu que les 20 estructures d’ombra estiguin totalment instal·lades per a l’estiu de 2025. Aquesta fase inicial servirà com a prova pilot, amb l’objectiu de valorar el funcionament dels sistemes d’ombra i considerar la possibilitat d’expandir la instal·lació a altres àrees de joc de la ciutat en un futur proper.

Amb aquesta innovadora iniciativa, Barcelona reafirma el seu compromís amb la creació d’entorns urbans sostenibles i inclusius, posant la seguretat i el benestar dels més petits al capdavant de les seves prioritats.

Per a més informació sobre aquest projecte i altres iniciatives municipals, es pot consultar el web oficial de l’Ajuntament de Barcelona.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%