Notícies

La Barcelona Bridal Fashion Week enguany ha fet història

todaymaig 2, 2024 3

Background
share close

Després de cinc dies amb la presentació de més de 900 vestits de núvia, la Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) finalitza amb xifres rècord, superant els 21.500 visitants acreditats l’any passat.

Els principals actors de la indústria nupcial es van congregar a Barcelona per conèixer les darreres tendències per al 2025. Entre les propostes més destacades, la reinvenció i la presència de les flors s’erigeixen en les veritables protagonistes. Des de dissenys clàssics a contemporanis, sofisticats, minimalistes, boho i fins i tot amb transparències; els dissenyadors han arriscat i la BBFW n’ha estat el testimoni. Molt enrere hi ha el prototip de vestit de núvia únic, ja que ara s’ha fet un pas cap a la diversitat d’estils i enfocaments.

Al voltant de 400 marques, un 80% internacionals, van presentar les seves col·leccions. Entre totes, només 37 van ser triades per mostrar els seus dissenys a la passarel·la, on l’atenció del públic va ser màxima. Va destacar la presència de compradors de diferents llocs del món, encara que s’ha fet un èmfasi especial al Japó, Corea del Sud i la novetat d’aquest any, Austràlia.

A l’exterior del pavelló 1 de la Fira de Barcelona es va poder apreciar la creació artística realitzada per La Fura dels Baus. Aquesta instal·lació es va compondre per un penjador de 100 metres de llarg i sis d’alçada on es van exhibir 150 vestits de firmes locals. Tal com va declarar Albasarí Caro, directora de la BBFW, amb aquesta exposició es pretenia mostrar la moda nupcial al carrer, ja que només els professionals tenien accés directe a la fira. Aparentment, es va aconseguir assolir aquest objectiu, perquè es va captar l’atenció dels qui passejaven pels voltants de la Fira. “M’he quedat meravellat veient aquests vestits de núvia volar pràcticament. He preguntat si s’hi podia entrar, perquè m’ha cridat l’atenció això (el penjador). Que original em sembla!”, comentava Eduardo Belmonte, que va fotografiar com els vestits dansaven a l’aire pel vent que feia.

La nova línia nupcial de Giambattista Valli

Dijous, 18 d’abril, totes les mirades es van posar davant la desfilada de Giambattista Valli, un dels dissenyadors més destacats al món de la moda. L’esdeveniment, celebrat a l’emblemàtic edifici de la Llotja de Mar de Barcelona, ​​va atreure més de 450 convidats, entre els quals hi havia destacades personalitats com Olivia Palermo.

L’aclamat dissenyador d’alta costura va decidir aprofitar l’escenari de la Barcelona Bridal Fashion Week per presentar la seva darrera col·lecció de vestits de núvia, titulada ‘Love Collection’. Amb els seus dissenys va desafiar els convencionalismes nupcials tradicionals, centrant-se en el sentiment palpitant de la celebració. Els 30 dissenys de Giambattista van irradiar una llum pròpia, oferint una gamma que va des de siluetes curtes fins a vestits de nit i vestits sastre.

Pronovias va celebrar el seu 60è aniversari

El punt culminant d’aquesta edició va ser la celebració del 60è aniversari de Pronovias, que va tenir lloc a la sala oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Van ser un total 750 convidats, entre els quals es trobaven: Karolína Kurková, Ed Westwick, Najwa Nimri, Martina Cariddi i Garbiñe Muguruza, entre d’altres, els que es van unir per viure un dels esdeveniments més especials per a una de les marques més emblemàtiques de la moda nupcial. Els vestits mostrats a la desfilada van demostrar, una vegada més, el motiu pel qual són els líders en aquest sector; doncs els seus dissenys, que exemplificaven el transcurs i evolució de la marca, van captivar tots els presents. L’emoció va ser la protagonista d’una nit que molts van descriure com a “inoblidable”.

Una mirada cap al futur

La Barcelona Bridal Fashion Week s’erigeix ​​com l’epicentre indiscutible de la moda nupcial a nivell global, amb un impacte econòmic estimat de gairebé 62 milions d’euros. Professionals del sector assenyalen la seva rellevància creixent, reflectida en un constant augment de la seva influència i abast.

Per tot això, es fa un gran èmfasi a mantenir aquest esdeveniment a la ciutat; no només per la seva rellevància, també per la importància que rep el seu impacte econòmic. “Perdre una cosa així seria molt frustrant. A Barcelona hem de lluitar per mantenir esdeveniments que atreguin les persones. Som una gran ciutat i estem en l’obligació de demostrar-ho dia rere dia”, esmentava Joan Lluís, present a la BBFW.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%