Notícies

L’Ona de Sants-Montjuïc recull el premi de la Federación de Entidades Culturales Asentadas en Catalunya

todayjuny 2, 2024 12 1

Background
share close

Ahir, dissabte, 1 de juny, 7 de Radio i l’Ona de Sants-Montjuïc van recollir  premi de la Federación Entidades Culturales Asentadas en Catalunya (FECARECAT) al projecte Ràdio Associa’t, en nom de les ràdios associatives i comunitàries que col·laboren en el marc de  l’Associa’t BCN.

La Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB) s’ha consolidat com una innovadora plataforma digital que abasta ràdio, podcasting i streaming, enfocada al bé comú i basada en el codi obert. Aquest projecte es distingeix per la seva naturalesa pública i comunitària.

La XRCB és una xarxa que agrupa diverses ràdios comunitàries de Barcelona, ​​proporcionant un espai compartit on aquestes emissores poden transmetre els seus continguts de manera més eficient i accessible. La plataforma permet als usuaris escoltar una varietat de programes en viu o sota demanda, facilitant l’accés a una rica diversitat de veus i perspectives locals.

L’objectiu principal és fomentar la comunicació lliure i comunitària, tot promovent la participació ciutadana i la diversitat cultural. El seu disseny de codi obert permet que qualsevol persona o col·lectiu pugui contribuir al desenvolupament i la millora de la plataforma, assegurant que es mantingui com un recurs flexible i adaptable a les necessitats de la comunitat.

Entre els beneficis que ofereix destaquen:

  • Diversitat de continguts: La plataforma alberga una àmplia varietat de programes, des de música i notícies fins a debats i podcasts educatius, reflectint la riquesa cultural i social de la ciutat
  • Accés obert: Com que és de codi obert, la XRCB permet la participació de nous creadors i tècnics, fomentant la innovació i la cooperació.
  • Empoderament comunitari: La xarxa enforteix la capacitat de les ràdios comunitàries per arribar a audiències més àmplies i per col·laborar entre si, promovent una cohesió social més gran.
  • Sostenibilitat: El model públic-comunitari assegura que la plataforma es mantingui al servei de la comunitat sense dependre d’interessos comercials.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%