Cultura

Premis Sants-Montjuïc 2023

todayjuliol 5, 2024 9

Background
share close

Aquest dimarts 2 de juliol de 2024, el Saló de Plens ha estat l’escenari de la prestigiosa gala de lliurament dels Premis Sants-Montjuïc 2023. Aquest esdeveniment ha reconegut la tasca destacada de diverses persones i organitzacions que han contribuït significativament a la comunitat.

Premi al reconeixement personal: Joan Galimany

En la modalitat de reconeixement personal, el premi ha recaigut en Joan Galimany, mestre pastisser i segona generació al capdavant de la cèlebre pastisseria Kessler Galimany. Aquest establiment, situat al carrer de Sants, ha estat durant anys un referent per a molts veïns i veïnes. Malgrat que recentment ha tancat les portes, la seva influència i el seu llegat en l’art de la pastisseria continuen sent molt valorats.

Premi al reconeixement col·lectiu: APSoCeCat

L’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa (APSoCeCat) ha estat guardonada amb el premi al reconeixement col·lectiu. Des del 1999, aquesta associació treballa incansablement per garantir els drets i millorar el benestar de les persones amb sordceguesa i les seves famílies. Amb projectes, serveis i activitats desenvolupats des de la seva seu a la Bordeta i l’Hort d’en Queni al barri de Sants, APSoCeCat s’ha convertit en un pilar fonamental per a aquesta comunitat.

Premi especial a la innovació: Projecte Marina’t de Contes

El Premi Especial a la Innovació 2023 ha estat atorgat al projecte Marina’t de Contes, liderat per La Marina Viva. Aquest projecte ha implicat més de 300 alumnes de quart i cinquè de primària de les escoles Alfageme, Bàrkeno, Can Clos, Enric Granados, Garbiñe, Polvorí, Ramon Casas i Seat. A través de la creació d’un conte original, s’ha fomentat la vessant literària i artística dels alumnes, aportant una valuosa experiència educativa i creativa.

Premi especial a la promoció dels feminismes: Programa MamiAtles

Finalment, el Premi Especial a la Promoció dels Feminismes ha estat lliurat al programa MamiAtles. Aquest programa, impulsat pels centres esportius municipals de l’Espanya Industrial i la Bordeta, gestionats pel Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, ofereix acompanyament a les dones durant l’embaràs i el postpart. MamiAtles se centra en la salut reproductiva i el benestar a través de l’esport, proporcionant també espais d’informació, apoderament i autocura. Les mares participants poden compartir dubtes i experiències, accedir a informació i assistir a xerrades i tallers sobre temes específics com el sòl pelvià, la lactància i el massatge infantil.

Així doncs, la gala de lliurament dels Premis Sants-Montjuïc 2023 ha estat un esdeveniment emocionant que ha destacat les contribucions excepcionals de persones i organitzacions compromeses amb la comunitat. Aquests premis no només reconeixen els èxits individuals i col·lectius, sinó que també inspiren a continuar treballant per una societat més inclusiva i solidària.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Similar posts

Notícies

Millores i obres d’Estiu a Sants-Montjuïc

Aquest estiu, els barris de Sants-Montjuïc experimentaran una sèrie de millores gràcies a les obres en marxa a diversos carrers i places. L'estació de Sants, la plaça d'Espanya, l'eix Sants-Creu Coberta i el carrer de la Constitució seran els punts principals d'aquestes intervencions. L'època estival és el moment escollit per […]

todayjuliol 15, 2024 4

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%