Notícies

Nova campanya de sensibilització ciutadana sobre la prevenció de plagues a Barcelona

todayjuliol 8, 2024 2

Background
share close

La nova campanya de comunicació ciutadana, en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), dins el marc del Pla Endreça. L’objectiu principal és sensibilitzar i conscienciar la població sobre els factors que afavoreixen la presència de plagues i les accions que els ciutadans poden emprendre per reduir el risc de proliferació d’algunes especies.

Distribució d’informació i difusió

Per tal d’aconseguir una àmplia difusió, s’han distribuït cartells informatius en diversos equipaments públics, espais a l’aire lliure i altres zones clau de la ciutat. Aquesta informació també serà compartida a través de les xarxes socials de l’ASPB i altres institucions implicades. Els materials inclouen missatges preventius i un codi QR que permet als ciutadans accedir a informació divulgativa addicional sobre com prevenir les plagues.

Servei de vigilància i control de plagues urbanes

El Servei de Vigilància i Control de Plagues Urbanes (SVIPLA) de l’ASPB treballa de manera proactiva en la via pública, que inclou carrers, places i espais verds públics, així com la xarxa de ‘clavegueram’ i altres espais públics com solars, mercats i edificis municipals. A més de la seva tasca de control i vigilància, el SVIPLA gestiona les comunicacions ciutadanes relacionades amb la presència de plagues, implementant plans d’actuació i seguiment fins a la seva resolució.

Importància de la col·laboració ciutadana

La col·laboració de la ciutadania és essencial per a la prevenció de les plagues. Els ciutadans poden contribuir significativament mantenint els espais nets, eliminant aigües estancades i notificant qualsevol incidència de plagues. La campanya no només busca informar, sinó també generar un canvi de percepció sobre les plagues, destacant els riscos associats i les mesures de prevenció.

Objectius de la Campanya

Aquesta iniciativa té diversos objectius clau:

  1. Sensibilització: Informar la ciutadania sobre els factors que afavoreixen les plagues i les seves conseqüències.
  2. Prevenció: Proporcionar consells i accions concretes que els ciutadans poden seguir per reduir els riscos de plagues.
  3. Participació: Fomentar la participació activa dels ciutadans en el control de plagues, utilitzant els canals de comunicació disponibles per informar sobre la presència de plagues.
  4. Educació: Incrementar el coneixement públic sobre les espècies de plagues comunes a Barcelona i les millors pràctiques per evitar la seva proliferació.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Similar posts

Notícies

Millores i obres d’Estiu a Sants-Montjuïc

Aquest estiu, els barris de Sants-Montjuïc experimentaran una sèrie de millores gràcies a les obres en marxa a diversos carrers i places. L'estació de Sants, la plaça d'Espanya, l'eix Sants-Creu Coberta i el carrer de la Constitució seran els punts principals d'aquestes intervencions. L'època estival és el moment escollit per […]

todayjuliol 15, 2024 4

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%