Cultura

Barcelona es converteix en la capital europea de la dieta sense gluten amb el Mediterranean Gluten Free Forum 2025

todaymaig 29, 2025 5

Fons
share close

El Pavelló Tèxtil de Fira de Barcelona acull la trobada més gran del sud d’Europa sobre celiaquia i alimentació sense gluten.

Els dies 31 de maig i 1 de juny, el Pavelló Tèxtil de Fira de Barcelona es transforma en l’epicentre europeu de la comunitat sense gluten amb la celebració del Mediterranean Gluten Free Forum 2025. Aquest esdeveniment, que ja s’ha consolidat com la fira de referència per a persones amb celiaquia, sensibilitat al gluten no celíaca i interessats en una alimentació inclusiva i segura, arriba a la seva nova edició amb més espai, activitats i sabor que mai.

Nascut l’any 2023 amb la voluntat de posicionar Barcelona com la capital europea de la dieta sense gluten, el fòrum s’ha convertit en una cita ineludible per a professionals, pacients, famílies i amants de la bona gastronomia. L’edició d’enguany promet una experiència única en un entorn cèntric i accessible.

Una fira experiencial que uneix salut, gastronomia i comunitat

Organitzat per Grup ÀPAT, amb el suport de l’Associació de Celíacs de Catalunya i el patrocini de marques capdavanteres, el Mediterranean Gluten Free Forum 2025 preveu reunir més de 10.000 visitants en dues jornades plenes d’activitats divulgatives, cuina en directe, tallers familiars, tastos i espais de networking.

Tres grans eixos per a una experiència sense precedents

1. Gastronomia d’alt nivell: 5 restaurants 100% gluten free

Per primera vegada, el fòrum disposarà d’una àrea de restauració gourmet amb 5 restaurants reconeguts que oferiran plats exclusivament sense gluten durant tot el cap de setmana. Cada establiment presentarà dos platets a 7 €, disponibles per dinar i sopar (dissabte) i dinar (diumenge).

🍽️ Restaurants participants:

  • GRETA – Cuina emocional d’autor (@restaurant.greta)

  • M2 Gluten Free – Cuina inclusiva sense gluten ni lactosa (@m2glutenfree)

  • GENERATION B – Fast food saludable (@generationb.bcn)

  • ARUKU – Fusió asiàtica 100% gluten free (@aruku.bcn)

  • INDI CHENNAI – Cuina del sud de l’Índia (@chennaimasaladosa)

2. Salut, divulgació i benestar

Amb més de 30 activitats programades, el fòrum oferirà xerrades, showcookings, cates, taules rodones i tallers dirigits per especialistes en salut digestiva, nutrició, psicologia, esport i cuina sense gluten.

🔍 Activitats destacades:

  • Psicologia i alimentació: viure amb celiaquia (Ricardo Fueyo, psicòleg)

  • Tinc celiaquia? Què passa si menjo sense gluten sense diagnòstic? (Dra. Gemma Ibáñez)

  • Relació entre dieta i TEA (Pilar Lombardo – Cooketea)

  • Taller d’etiquetatge sense gluten (Associació Celíacs de Catalunya)

  • Cuina creativa amb Eric de CHICA, Yolanda Nieto (AIROS), Mateo Sierra (2a ed. MasterChef), i showcooking d’arepes amb Harina P.A.N (xef Alfonso Bortone)

  • Cata de xocolates sense al·lèrgens (Cauma Cacao)

  • Taula rodona de pacients celíacs: abans i després del diagnòstic (moderada per l’Associació Celíacs de Catalunya)

3. Espais infantils: dues zones per gaudir en família

Amb una clara vocació inclusiva, la fira comptarà amb dues grans àrees infantils –una interior i una exterior– amb tallers lúdics, jocs temàtics, cuina per a nens i activitats educatives.

👧 Activitats familiars:

  • Taller de crema de garrofa (Rebost de la Garrofina)

  • Piràmide de l’alimentació saludable sense gluten

  • Jocs didàctics: Memory, Dominó i Gluten Spy

  • “Saüc, el cuinetes celíac”: conte i cuina per conscienciar

Un esdeveniment amb el suport del sector

El Mediterranean Gluten Free Forum compta amb el patrocini de marques destacades del sector com SCHAR, AIROS, GULLÓN, YOSOY i LA GRANJA, a més del suport de TESLA. Aquestes empreses no només hi participaran com a patrocinadores, sinó que també dinamitzaran l’espai amb ponències, tastos, concursos i accions divulgatives.

Mediterranean Gluten Free Forum: molt més que una fira

Aquest fòrum es presenta com un autèntic punt de trobada entre ciència, cuina, innovació i comunitat, un espai segur, formatiu i estimulant que apodera les persones amb celiaquia i promou una gastronomia lliure de barreres.

 

Escrit per: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Publicar comentaris (0)

Deixi una resposta

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies