Notícies

Obres al metro a la riera Blanca: afectacions fins al març de 2026

todayjuny 6, 2025 26 3

Fons
share close

Les tasques d’enderroc i construcció d’una nova nau per a neteja de trens afectaran l’entorn de l’illa Citroën i l’Escola Cavall Bernat

Des de l’abril s’ha obert un accés provisional a l’altura del número 167 de la riera Blanca per facilitar l’entrada de vehicles i maquinària a les instal·lacions de TMB, annexes a la línia 1 del metro. Aquest accés travessa la vorera del costat Barcelona, que ha estat tallada al pas de vianants. Les persones que caminen per aquesta zona han de desviar-se cap a la vorera oposada, al costat de l’Hospitalet, on es troba també l’accés a l’estació de metro de Santa Eulàlia (L1).

Durada i abast dels treballs

Les obres tenen com a finalitat la construcció d’un nou túnel de bufat o neteja de trens, i consistiran primer en l’enderroc d’una antiga nau existent. Estan previstes per durar fins al març de 2026, aproximadament. Tot i la seva durada, no s’han imposat restriccions de trànsit continuades, i es treballa principalment en dies feiners per minimitzar l’impacte sobre l’activitat del barri.

Treballs intensius durant la Segona Pasqua

Coincidint amb els dies festius de l’Escola Cavall Bernat, situada a la zona afectada, s’han programat tasques més intenses durant el llarg cap de setmana de la Segona Pasqua, del 7 al 9 de juny. En aquestes dates es preveu la demolició de l’estructura metàl·lica de l’antiga nau. Si no es completa en aquest termini, es continuarà el cap de setmana següent, 14 i 15 de juny. Els treballs es faran sempre dins de l’horari establert, de 8 a 20 hores.

Millores per al servei de metro

Aquesta actuació forma part del pla de millora i modernització de les infraestructures del metro impulsat per TMB. El nou túnel de neteja de trens permetrà optimitzar el manteniment dels combois de la L1, millorant l’eficiència i la qualitat del servei de transport públic a la ciutat.

Escrit per: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Publicar comentaris (0)

Deixi una resposta

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies