Notícies

Aprovat el Pla Urbanístic per a la construcció de l’institut Escola Cal Maiol a Can Batlló

todayabril 30, 2024 6

Background
share close

El Ple Municipal ha donat llum verda definitiva al Pla Especial Urbanístic per facilitar la construcció de l’Institut Escola Cal Maiol a Can Batlló, un pas crucial per a aquest projecte tant desitjat.

Amb aquesta aprovació, s’obre la porta per cedir el solar a la Generalitat de Catalunya i donar pas a la construcció d’un modern centre educatiu que acollirà més de 450 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria.

El nou equipament, amb una superfície total de 6.950 m2, combinarà la rehabilitació de l’antic bloc 19 amb la construcció d’un nou edifici. Aquesta iniciativa representa una resposta a una llarga demanda de la comunitat local i de les famílies de l’escola, que durant anys han reclamat instal·lacions adequades per als seus fills. Actualment, l’escola es troba al carrer de Sagunt, a Sants, i el trasllat a les noves instal·lacions permetrà oferir als alumnes una continuïtat educativa de qualitat des de l’educació infantil fins a la secundària.

Una característica destacada d’aquest projecte és la seva importància com a part integral del conjunt d’equipaments de Can Batlló. Aquest nou centre educatiu no només beneficarà els residents del barri de la Bordeta, sinó també altres estudiants del districte, ajudant a respondre a la creixent demanda de places de secundària. De fet, Sants-Montjuïc és l’únic districte de Barcelona on la matrícula ha augmentat en totes les etapes educatives aquest any.

El Pla Urbanístic detalla les característiques del futur equipament, incloent-hi el bloc 19 existent i l’àrea on es construirà el nou edifici. Amb la seva aprovació, es facilita la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament, la Generalitat i el Consorci d’Educació de Barcelona per posar en marxa el projecte. Mentrestant, el Consorci d’Educació ja està treballant en el projecte executiu de l’institut-escola.

Aquesta aprovació representa un pas ferm cap a la millora de les infraestructures educatives a Barcelona, garantint que els estudiants tinguin accés a instal·lacions modernes i adaptades a les seves necessitats. Amb la seva ubicació privilegiada dins del conjunt de Can Batlló, aquest nou centre educatiu no només serà un punt de referència per a la comunitat local, sinó també un exemple de com les institucions poden treballar juntes per millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%