Notícies

La polèmica al voltant del canvi de nom de l’estació de Sants: Montserrat Caballé

todayabril 11, 2024 16 2

Background
share close

Des de fa anys diversos espais han decidit incorporar nous noms dins del seu propi; per exemple, el mateix aeroport de la ciutat comtal; que poc temps enrere va acollir el nom de “Josep Tarradellas”. Amb aquest fet es vol commemorar a figures que han estat emblemàtiques i de gran importància en la història.

“Estació de Sants-Montserrat Caballé”, aquesta és la proposta de VOX i PP

La proposta, presentada pels populars i VOX, va rebre l’acceptació per part de la Comissió de Transport i Mobilitat Sostenible del Congrés dels Diputats el darrer dimarts, fet que ha generat un debat intens. ERC ha votat en contra de la proposta, mentre que la resta de grups parlamentaris s’han abstingut. Aquesta decisió arriba en un moment crucial, ja que el canvi de nom haurà de ser tramitat posteriorment pel Govern.

El mateix dia que es va votar la proposta al Congrés, el Consell de Ministres es va donar llum verda a la licitació de les obres de la primera fase de la reforma de l’estació de Sants, un projecte amb un pressupost de 175,8 milions d’euros. D’aquesta quantitat, el Govern té reservats 130 milions procedents de fons europeus, els quals haurà d’invertir abans del 2026 per no perdre’ls.

El debat sobre el canvi de nom continua sent una qüestió controvertida. Mentre alguns veuen aquesta iniciativa com un homenatge a figures il·lustres, altres la consideren una interferència innecessària en el paisatge urbà i una distracció dels reptes reals en matèria de transport i mobilitat sostenible.

Ara, resta per veure com es desenvoluparà aquest debat i si finalment l’estació de Sants adoptarà el nom de Montserrat Caballé. Això sí, els plans per renovar les seves instal·lacions segueixen endavant, amb l’esperança de millorar l’experiència dels viatgers i modernitzar una de les estacions de tren més importants d’Espanya.

El veïnat parla

Des de l’Ona de Sants hem preguntat a alguns veins sobre aquesta iniciativa. “Jo crec que Núria Feliu és el nom més correcte, sincerament. Fer referència a Montserrat Caballé em sembla completament insignificant; en aquest context”, comenta la Rosa Palau, que viu al carrer Melcior de Palau. Altres veins opinen que és innecessari incorporar nous noms per fer referència a l’estació: “Irrellevant, això és el que em sembla. Per a què? S’està creant un debat sobre un tema que ningú ha posat sobre la taula mai. Que parlin sobre altres coses i deixin les ximpleries de banda”, manifesta l’Esteve Pou, veí del barri.”

 

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%