Notícies

El primer cotxe volador del MWC té un preu de 300.000 dòlars

todayfebrer 27, 2024 18 2

Background
share close

El vehicle, que va ser presentat el setembre del 2023, ha vist la llum al MWC de Barcelona.

Durant la segona jornada del Mobile World Congress (MWC), que se celebra a Barcelona del 26 al 29 de febrer, s’ha presentat el primer model d’automòbil aeri per part d’Alef Aeronautics, una empresa amb base a Califòrnia, Estats Units. El vehicle ha obtingut l’aprovació de vol de l’Administració Federal d’Aviació dels Estats Units i s’espera que faci proves inicials els mesos entrants.

Aquest vehicle, tal com s’ha informat, està dissenyat per circular tant per terra com per aire. La seva capacitat és només per a dues persones, arriba a una velocitat màxima de 56 km/h i compta amb una autonomia de vol de 177 quilòmetres. Funciona completament amb energia elèctrica. Serà a finals del 2025 quan, a priori, estarà a la venda, amb un preu aproximat de 300.000 euros. De moment, ja hi ha més de 2.850 comandes anticipades per part de clients interessats.

“Dissenyat per volar per sobre del trànsit, el cotxe serà la solució als problemes de la congestió moderna a les ciutats. Permetrem desplaçaments més ràpids i senzills, impulsats per una tecnologia pròpia que eleva el vehicle sense necessitat de pistes d’enlairament o aterratge. Alef oferirà un automòbil segur i assequible que transformarà el seu viatge diari, s’ajustarà a totes les condicions reglamentàries de trànsit i podrà aparcar-se en places de pàrquing i garatges de mida normal”, han traslladat des de l’empresa.

El model Z: això és el futur

Paral·lelament, s’ha anunciat que l’any 2035 la companyia multinacional llançarà al mercat el Model Z, un automòbil amb capacitat per a quatre passatgers i que es comercialitzarà a un preu més accessible, fixat en 35.000 dòlars. Aquest nou model estarà dotat amb una autonomia de vol de 320 quilòmetres i una autonomia de conducció en carretera que s’apropa als 650 quilòmetres.

D’acord amb les declaracions d’Alef, el vehicle volador promet oferir una experiència de vol única en qualsevol direcció, permetent als ocupants evitar les zones problemàtiques del terreny a través del vol elevat. El sistema de propulsió elèctrica distribuïda del vehicle s’acompanyarà d’un extens sistema de seguretat i estabilització de vol. Els elements crítics han estat replicats entre tres i vuit vegades, amb un sistema de diagnòstic en temps real que supervisa fins a 1.000 punts per a la detecció d’errors. A més, el vehicle estarà equipat amb un sofisticat sistema de detecció i evitació d’obstacles, així com amb un paracaigudes automàtic.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%