Notícies

Obert el nou espai d’estada a la Rambla de Badal

todaymarç 25, 2024 7

Background
share close

Al cor del barri de la Bordeta, s’ha inaugurat un nou espai públic que contempla convertir-se en el punt de trobada per a persones de totes les edats. Situat al capdamunt de la rambla de Badal, just sota els encantadors jardins de la rambla de Sants, aquesta renovada àrea ofereix una combinació perfecta d’elements esportius i espais recreatius, proporcionant un ambient acollidor i inclusiu per a tota la comunitat.

L’antiga degradació d’un parterre, que havia perdut el seu ús original convertint-se gairebé exclusivament en un espai per a mascotes, ha donat pas a una transformació sorprenent. Amb una inversió de 233.000 euros, l’espai ha estat completament reurbanitzat per donar vida a una nova àrea d’estada, dividida en dos espais ben diferenciats i pensats per a diferents grups d’edat i interessos.

La primera zona, situada més a prop de l’Escola Cavall Bernat i delimitada per una elegant tanca de fusta amb una porta d’accés, està dedicada als més petits de la comunitat. Aquí, els nens i nenes trobaran una estructura de joc, una petita graderia de travesses, jocs addicionals i cadires de fusta, tot envoltat per un entorn verd amb un arbre existent que ofereix ombra i frescor als jocs animats.

Just davant d’aquesta àrea de jocs infantils es troba la zona reservada per a la gent gran. Equipada amb tres jocs biosaludables, com rodes per a braços, bicicleta estàtica i stepper, aquesta àrea ofereix una oportunitat per a l’exercici suau i el benestar físic dels residents més grans del barri. Amb l’afegit de cadires suplementàries i la plantació de nous arbres, aquest espai busca fomentar un estil de vida actiu i saludable per a tota la comunitat.

A més dels elements esmentats, el nou espai també compta amb una font per a refrescar-se durant els dies calorosos i una paperera nova per mantenir l’àrea neta i ordenada. A més, s’han dut a terme millores en la senyalització i els panells informatius, renovant-los per proporcionar una millor orientació als visitants i usuaris de l’espai.

Aquesta iniciativa de reurbanització respon a les demandes de les famílies, de l’Escola Cavall Bernat i de diverses veïnes del barri. Encara que no va ser inicialment seleccionada en els Pressupostos Participatius del 2020, el projecte s’ha anat reformulant amb la col·laboració de tots els actors implicats, demostrant el poder de la comunitat en fer realitat les seves aspiracions per millorar l’entorn urbà.

Amb l’obertura d’aquest nou espai d’estada, la rambla de Badal de la Bordeta no només s’enriqueix amb una renovació urbana, sinó que també reafirma el compromís de la comunitat amb l’oci saludable, la convivència harmoniosa i la inclusió de totes les generacions.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%