Notícies

Viu la Setmana Santa a Sants-Montjuïc

todaymarç 25, 2024 12

Background
share close

La Setmana Santa és un període carregat de significat per als cristians de tot el món. Amb un seguit de celebracions que commemoren la passió, mort i resurrecció de Jesús, aquesta setmana constitueix el nucli de la fe cristiana. Des del Diumenge de Rams fins al Diumenge de Pasqua, cada dia porta una reflexió sobre els darrers dies de Jesucrist.

Les processons de la Setmana Santa són una de les expressions més vibrants d’aquesta celebració. Gràcies a elles, les comunitats religioses, especialment les confraries i germandats, traslladen imatges sagrades pels carrers de les ciutats, commemorant diversos episodis de la vida de Crist. Aquestes processons són testimonis vius de la fe i devoció dels creients.

Una altra pràctica central és el viacrucis, una experiència meditativa que segueix els passos de Jesús durant la seva passió i mort. Amb catorze estacions que representen diversos moments del camí cap a la creu, el viacrucis permet als fidels connectar-se profundament amb els sofriments de Crist i la seva significació espiritual.

Pel que fa a les diverses denominacions cristianes, les pràctiques i enfocaments poden variar. Per a les esglésies evangèliques, el Diumenge de Pasqua és el punt culminant, celebrant la resurrecció de Crist amb fervor especial. Així mateix, les esglésies ortodoxes segueixen un calendari diferent, seguint el calendari julià, i celebren la Pasqua com la festa més important de l’any, amb una sèrie de litúrgies i processons durant tota la setmana.

La Setmana Santa és un moment profundament significatiu per a tots els cristians, independentment de la seva denominació. Ja sigui a través de processons vibrants, viacrucis meditatives o la celebració de la resurrecció, aquesta setmana ofereix una oportunitat per a la reflexió, la contemplació i la renovació de la fe per a milions de persones arreu del món.

Processó i viacrucis (divendres 29 de març):

  • De 8.00 a 9.00 hores, a la plaça Can Mantega, processó i viacrucis. Ho organitza: Parròquia Sant Joan Maria Vianney.
  • De 9.30 a 14.30 hores, processó des de la plaça de la Bella Dorita fins al Castell de Montjuïc. Ho organitza: Parròquia de la Immaculada Concepció i San Lorenzo Ruiz, per als fidels filipins.
  • De 17.30 a 19.30 hores, a la plaça de Sant Cristòfol, viacrucis. Ho organitza: Parròquia de Sant Cristòfol.
  • A les 18 hores, Passió del Senyor a l’església de Santa Dorotea.

Viacrucis (dissabte 30 de març):

  • A les 10 h, a l’església de Santa Dorotea. Ho organitza: Unitat Parroquial Santa Dorotea / Sant Àngel Custodi.
  • A les 18 h, solemne vigília pasqual a l’església del Sant Àngel Custodi. Ho organitza: Unitat Parroquial Santa Dorotea / Sant Àngel Custodi.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%