Notícies

El desallotjament d’un solar a Sants dona peu a la transformació d’un aparcament

todaymarç 27, 2024 43

Background
share close

S’ha desallotjat un grup de persones que vivien en condicions deplorables en un solar al carrer de Bonaventura Pollés, 29. Aquesta acció ha donat pas a una nova fase en la gestió d’aquest terreny, que ara ha estat cedit provisionalment a l’Ajuntament per convertir-lo en un aparcament municipal.

La propietat del solar, situat a la cantonada del carrer de Bonaventura Pollés amb el d’Antoni de Capmany, és una parcel·la afectada pel pla urbanístic aprovat l’any 2003. Aquest pla contempla la transformació i cobriment de les vies de Sants, amb la tercera fase encara pendent d’execució. Aquesta fase específica del projecte inclou la parcel·la en qüestió, que és de propietat privada.

La situació del solar va trascendir l’any passat quan es va detectar que estava ocupat per un grup de persones que havien construït barraques i estaven vivint en condicions extremadament precàries, sense accés a serveis bàsics com llum i aigua. Després de completar els procediments legals pertinents i les comprovacions necessàries, el solar va ser desallotjat al febrer, posant fi a aquesta ocupació il·legal.

Per evitar noves ocupacions i aprofitar l’espai mentre roman afectat pel desenvolupament urbanístic, s’ha arribat a un acord amb l’empresa propietària per cedir-ne l’ús a l’Ajuntament. Aquest acord té una durada inicial d’un any, amb possibilitat de pròrroga per a dos anys més, durant els quals l’Ajuntament gestionarà l’espai.

Un dels primers passos d’aquesta nova gestió ha estat la transformació del solar en un aparcament municipal. L’Ajuntament ha pavimentat l’espai i ha instal·lat senyalització per indicar l’ús com a aparcament per a vehicles. L’aparcament pot allotjar fins a 8 cotxes i 12 motos, oferint així una solució provisional per a les necessitats de mobilitat del veïnat mentre s’espera l’avanç del projecte urbanístic previst.

Aquesta iniciativa dona una nova funcionalitat a terrenys infrautilitzats i beneficiant directament la comunitat local. Amb aquesta transformació, el solar al carrer de Bonaventura Pollés, 29, passarà de ser un focus de problemes a convertir-se en un recurs útil i ben gestionat per al barri de Sants.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Similar posts

Notícies

Millores i obres d’Estiu a Sants-Montjuïc

Aquest estiu, els barris de Sants-Montjuïc experimentaran una sèrie de millores gràcies a les obres en marxa a diversos carrers i places. L'estació de Sants, la plaça d'Espanya, l'eix Sants-Creu Coberta i el carrer de la Constitució seran els punts principals d'aquestes intervencions. L'època estival és el moment escollit per […]

todayjuliol 15, 2024 4

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%