Notícies

Instal·lació de sistemes de mobilitat intel·ligent al Parc de Montjuïc per a esdeveniments de gran magnitud

todaymarç 27, 2024 6

Background
share close

El Parc de Montjuïc, un dels pulmons verds més emblemàtics de Barcelona, ​​s’està preparant per afrontar una gran afluència de públic amb l’arribada dels partits de futbol del FC Barcelona a l’Estadi Lluís Companys i altres esdeveniments massius a l’Anella Olímpica. Amb l’objectiu de gestionar de manera efectiva la mobilitat associada a aquests esdeveniments, s’han iniciat obres d’instal·lació de semàfors, càmeres i panells informatius en diversos punts estratègics del parc.

Aquestes obres, que van començar el 18 de març i es preveu que finalitzin el 31 de maig, tenen com a principal objectiu millorar la circulació del trànsit i garantir la seguretat dels vianants durant els esdeveniments. Les actuacions es concentren principalment en les voreres, tot i que també afecten la circulació dels vehicles en vuit fases rellevants:

1. Creuament del passeig Olímpic: del 25 al 26 de març, es tallarà un dels dos carrils al creuament del passeig Olímpic a l’altura del pas de vianants entre el sector del Palau Sant Jordi i el del CEM Pau Negre. Es proporcionarà un pas alternatiu regulat amb el suport de senyalistes, i es realitzarà un ajust temporal en la parada de pujada del bus 13 per evitar interrupcions en el trànsit.

2. Creuament del vial de sortida del carrer dels Jocs del 92: els dies 27 i 28 de març, es modificarà la sortida cap a l’avinguda de l’Estadi en sentit muntanya. Aquesta sortida es realitzarà pel mateix vial que l’entrada des del sentit contrari de l’avinguda de l’Estadi, amb un pas alternatiu regulat per senyalistes.

3. Creuament de l’avinguda de l’Estadi: els dies 2 i 3 d’abril, es tallarà un dels dos carrils a l’altura del pas de vianants davant del peveter de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Es proporcionarà un pas alternatiu regulat amb el suport de senyalistes, i es realitzaran ajustos en les parades d’autobús i en les rutes del Bus Turístic.

4. Talls alternatius al passeig Olímpic: els dies 3, 4 i 5 d’abril, es tallaran alternativament els accessos al passeig Olímpic des de l’avinguda de l’Estadi i el vial de sortida del passeig Olímpic. Els vehicles utilitzaran els vials disponibles en cada moment, amb el suport de senyalistes. S’implementaran ajustos en les rutes del bus 55 per mantenir la connectivitat.

5. Creuament de l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia: els dies 8 i 9 d’abril, es tallarà un dels dos carrils a l’altura del pas de vianants abans de l’entrada al Poble Espanyol. Es proporcionarà un pas alternatiu regulat amb senyalistes, i es permetrà al Bus Turístic realitzar maniobres de canvi de sentit alternatiu.

6. Creuament de l’avinguda de l’Estadi: els dies 15 i 16 d’abril, es tallarà un dels dos carrils a l’altura del pas de vianants passat el passeig Olímpic en sentit de pujada. Es proporcionarà un pas alternatiu regulat amb senyalistes per mantenir la circulació.

7. Creuament de l’avinguda de Miramar: els dies 17 i 18 d’abril, es tallarà un dels dos carrils a l’altura del pas de vianants davant de l’entrada de la Fundació Joan Miró. Es proporcionarà un pas alternatiu regulat amb senyalistes, i es realitzaran ajustos en les parades d’autobús, incloent el Bus Turístic.

8. Reposició d’asfalt: la setmana del 22 al 26 d’abril, es repetiran puntualment tots els talls anteriors per realitzar tasques de reposició d’asfalt. Durant aquest període, es mantindrà el pas alternatiu regulat amb el suport de senyalistes per minimitzar les molèsties per a conductors i vianants.

Aquestes mesures, encaminades a millorar la mobilitat i la seguretat durant els esdeveniments de gran afluència al Parc de Montjuïc, reflecteixen els esforços de les autoritats per garantir una experiència tranquil·la i ordenada per a residents, visitants i aficionats que assisteixin a aquests esdeveniments tan esperats.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%