Esports

Coneixem a les 5 pilots espanyoles de la ‘FIM Women’s World Cup’

todayabril 4, 2024 8 2

Background
share close

L’Ona de Sants-Montjuïc va ser a la presentació de les 5 pilots espanyoles de la nova categoria femenina anomenada ‘FIM Women’s World Cup

Va ser el Circuit de Barcelona-Catalunya on es va dur a terme la roda de premsa que inaugurava la nova categoria femenina; la qual ha rebut el nom de FIM Women’s World Cup’.

La Federation Internationale de Motociclisme (FIM) i Dorna WSBK Organization (DWO) han rellevat la llista d’inscrites per al Campionat del Món de Curses de Circuit Femení FIM 2024. Més de 40 corredores es van presentar per competir al Campionat del Món de Curses de Circuit Femení FIM (WorldWCR); tot i això, finalment només 24 van ser seleccionades per participar en aquesta primera edició inaugural.

5 dones representaran a Espanya en el campionat

Les pilots, que han demostrat que les dones també tenen un espai al motociclisme, molt emocionades van expressar les seves emocions i que significa aquest projecte per a elles.

L’Ana Carrasco, qui va ser la primera dona a guanyar un Campionat del Món de motociclisme, serà pilot a aquesta categoria. “Estic molt feliç de tornar al paddock. Tinc moltes ganes de poder representar a Yamaha en el campionat i de poder aportar l’experiència que tinc. Porto molts anys, i crec que això és molt important”, declarava davant dels mitjans de comunicació.

L’Andrea Sibaja passarà de ser mannager a pilot; tot un nou repte. “El darrer any vaig saber que volia dur a terme un nou projecte. Mai he dubtat. Moltes noies hem lluitat durant anys per aquest campionat, que és tant necessari. Tots estem molt emocionats, absolutament tots. Estic segura que hi ha molt camí al davant, i això em fa molt feliç”, considerava.

Beatiz Neila se sent orgullosa de tots qui han fet possible aquest fet. “És un campionat que ens feia falta perquè les dones estan visibles a altres espais, i aquí també havíem de demostrar que les dones estem presents, i que som fortes. Com les meves companyes, i també rivals, considero que haurem de lluitar”, expressava amb una gran emoció

La malloquina, la Pakita Ruiz, s’emociona quan pensa en tot el temps que ha passat a fins a arribar aquest moment. “Tant de bo això tingui molta vida. Gràcies a tots els patrocinadors, que també són molt importants. Estic contenta, només puc dir això”.

Sara Sánchez, de Barcelona, considera que aquest fet obrirà portes a moltes nenes des de ben petites “Si ens veuen les nenes des de la televisió valoraran positivament això i podran decidir. La FIM i Dorna han treballat molt”, comunicava.

Gran treball realitzat per Dorna

Gregorio LavillaWorldSBK Executive director, reconeix que la tasca feta per Dorna ha estat molt important “Ens hem marcat metes i hem arribat a elles. Ja no queda res per començar,; per això estem treballant molt. Volem que tot surti el millor possible. D’aquí a poc temps les pilots es podran familiaritzar. A Misano començarà tot, i allà hi serem: al costat de totes elles.  Serà una experiència única i gaudirem molt veient a aquestes dones a sobre d’una motocicleta”, amb aquestes paraules Laville concloïa la roda de premsa.

Written by: Lourdes Tasies Cano

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
0%